Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочалась реєстрація на ЗНО-2017.Реєстраціятриватимедо 17 березня. Випускники шкіл минулих років можуть зареєструватись самостійно, а для випускників цього року пункти реєстрації створені за місцем навчання.

Зарплата вчителя має бути на рівні трьох мінімальних.Посадовий оклад педпрацівника має дорівнюватитакому рівню, саме тоді, на думку Лілії Гриневич, учитель за рівнем свого доходу зможеналежатидо середнього класу.

МОН просить зберегти позашкільну освіту.Керівників регіонівзакликаливзяти під контроль ситуацію, оскільки на територіях територіальних громад деяких областей вже немає жодного позашкільного навчального закладу.

Міністр: ми шукаємо вчителів, які вчаться.Лілія Гриневич висловилапереконання, що жодні шкільні реформи не принесуть користі, якщо не зміниться вчитель, який безпосередньо працює зі дітьми.

У МОН обіцяють, що оновлення шкільних програм буде прозорим.Роботапроходитимеу кілька етапів. Після кожного з них оприлюднюватиметься оновлений документ, а також порівняльні таблиці з відповідними обґрунтуваннями.

Шкільна система дає знання на папері.За словами міністра, сьогодні школярімаютьвеличезну прогалину в освіті. Адже дитина у старших класах обирає профіль й витрачає час на курси та репетиторів, пропускаючи інші предмети.

У МОН розробили нове Положення про екстернат.Перш за все, розробка нової редакції документавикликананеобхідністю забезпечення права на здобуття освіти особами з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Оновлено Перелік галузей знань і спеціальностей.До перелікудоданоодну галузь знань та вісім спеціальностей. У МОН зазначають, що зміни вносились відповідно до пропозицій вишів та роботодавців.

Учні шкіл із викладанням мовою нацменшин не знають української.У МОНвирішенозбільшити кількість годин на вивчення предмета, оскільки випускники цих шкіл не можуть отримати успішних результатів ЗНО і вступити до вишу.

Набрав чинності наказ про підвищення тарифних розрядів.Документміститьнорму, згідно з якою керівники навчальних закладів мають забезпечити встановлення уштатних розкладах нових розмірів посадових окладів.

Шкільні програми оновлюватимуть 150 експертів.У МОНобраличленів робочих груп, які оновлюватимуть програми для учнів 5-9 класів. У відомстві наголошують на бажанні зробити програмибільш зрозумілими і наближеними до вікових особливостей дітей

ДЖЕРЕЛО:

http://osvita.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.